Köp Saxenda

Saxenda

Medicinsk service

Vad är Saxenda?

Saxenda är ett läkemedel som är avsett att användas som en del av komplex terapi vid behandling av fetma och övervikt. Det ordineras för sådana indikatorer på kroppsmassindex (BMI):

 1. 30 eller mer;
 2. 27 eller mer i närvaro av sjukdomar associerade med övervikt.

Det produceras i form av en lösning för subkutana injektioner. För enkelhets skull säljs läkemedlet i speciella sprutor-penna. Patienten kan själv ge injektionen utan att behöva be om hjälp från en läkare varje gång.

Saxenda godkändes av EMA den 22.01.2015. Det är receptbelagt i EU-länderna, inklusive Sverige.

FASS

På FASS webbplats anges att läkemedel från Novo Nordisk är helt täckta av sjukförsäkring. Registreringsinformation kan också hittas här.

Hur det fungerar

Den huvudsakliga aktiva substansen är liraglutid. Det är en agonist för GLP-1-receptorn, en glukanliknande peptid som produceras i tarmen som svar på födointag. Det minskar aptiten, framkallar en mättnadskänsla och saktar ner den hastighet med vilken maten passerar genom mag-tarmkanalen. Läkemedlet reglerar också produktionen och frisättningen av glukagon, som ansvarar för blodsockernivåerna.

Liraglutid användes ursprungligen för att behandla typ 2-diabetes. Om du har detta tillstånd, var medveten om att läkemedlet också kommer att sänka sockernivån. Men dess huvudsakliga syfte är att bekämpa extra kilo.

Resultat

Saxenda minskar inte vikten, men hjälper dig att upprätthålla en terapeutisk diet, ändra portionsstorlekar eller byta till en hälsosammare, mer balanserad diet. Och det är bättre att inte bara minska kalorierna utan att rådgöra med en nutritionist.

Terapi bör kombineras med ytterligare fysisk aktivitet. Detta kommer att skapa ett kaloriunderskott och leda till önskat resultat – viktminskning.

Pris

När du köper Saxenda, bör du inse att de pengar du spenderar är inte återbetalningsbara. Behandling av fetma med detta och andra liknande läkemedel betalas inte av regeringen. I vissa fall kanske du kan diskutera en utväg med din läkare (kanske om ditt BMI är över 35, kan du få en återbetalning). Av denna anledning, att hitta det lägsta priset på Saxenda har blivit en av de viktigaste uppgifterna för svenska patienter. Men i jakten på ett lågt pris får man inte glömma säkerheten. Priset online kan aldrig vara lägre än på ett apotek.

Vi rekommenderar att du besöker webbplatsen för en medicinsk plattform online. Detta är det enklaste sättet att bekanta dig med de aktuella priserna. De inkluderar läkartjänster (konsultation och receptbehandling) och snabba leveranstjänster. Därför skiljer sig kostnaden för Saxenda inte från marknadsgenomsnittet.

Köp i Sverige

Det enklaste och snabbaste sättet att köpa Saxenda i Sverige är att köpa från en legitim vårdgivare. Detta är en onlineplattform där du går igenom alla steg i ett säkert köp inom några minuter: fjärrkonsultation, mottagande av ett digitalt recept, skicka läkemedlet till den adress du behöver.

Köp i Tyskland

Onlineplattformen tillhandahåller sina tjänster inte bara i Sverige utan även i Tyskland. Faktum är att du kan använda dess tjänster i många andra länder under samma förhållanden som hemma. Priset på läkemedel i Tyskland kommer sannolikt att skilja sig något från det svenska priset. Om du hittar ett billigare läkemedel ska du inte skynda dig att beställa det utomlands. Du kan bara beställa leverans av läkemedel inom Sverige på den svenska versionen av webbplatsen.

Köp utan recept

Saxenda utan recept säljs endast på olagliga webbplatser som är ute efter dina personliga uppgifter eller pengar. Så försök inte att fuska med ett system som fungerar till din fördel. Om du inte har recept – besök en onlineplattform och få ett inom några minuter. Inom 24-48 timmar kommer du att ha medicinen i din ägo. Detta är ett lagligt sätt att köpa, godkänt i de flesta EU-länder.

Allt du behöver göra för att få ditt recept och din medicin online är att

 1. Registrera dig på onlineplattformen
 2. Fylla i ett frågeformulär om din hälsa
 3. Få en bekräftelse från en läkare som granskar ditt frågeformulär
 4. Få ytterligare rekommendationer (om det behövs)
 5. Vänta 1-2 arbetsdagar och få ett paket med medicinen

Hur man tar för viktminskning

Det är tillrådligt att ta medicinen samtidigt. Injektioner kan tas före, efter eller under måltiderna en gång om dagen. 

Samma nål ska inte användas två gånger. Efter injektionen måste den kasseras enligt anvisningarna.

Injicera inte på samma ställe (även om det kan vara samma del av kroppen).

Dosering

Läkemedlet inleds med en minsta dos på 0,6 mg. Denna dosering bör följas i en vecka. Därefter ökas den enligt följande schema:

 • 2: a veckan – 1,2 mg;
 • 3: e veckan – 1,8 mg;
 • 4:e veckan – 2,4 mg;
 • 5:e veckan – 3 mg.
 • Underhållsdosen är 3 mg.

Dosen ökas gradvis för att minska svårighetsgraden av gastrointestinala biverkningar: illamående, kräkningar.

Före och efter

För en märkbar viktminskning måste du ta läkemedlet i minst några veckor. Under de första 2-4 veckorna kan du som regel förlora upp till 2-4% av kroppsvikten [1]. För att förlora 5% eller mer vikt måste du ta botemedlet i minst 8 veckor.

Efter 16 veckors behandling bör du besöka din läkare. Han eller hon kommer att utvärdera de aktuella resultaten och besluta om du ska fortsätta ta medicinen. Om viktminskningen är mindre än 4% avbryts behandlingen vanligtvis.

Erfarenhet av användning

Patienter som har tagit Saxenda rapporterar en övergripande förbättring av sin hälsa. Viktminskning gör att du kan bli av med ett antal relaterade problem ganska snabbt: svullnad, sömnstörningar. Läkemedlet minskar inte bara aptiten utan minskar också begäret efter ohälsosam mat – snabbmat, godis. Allt detta hjälper till att bekvämt byta till en hälsosammare kost.

Hur snabbt man går ner i vikt är individuellt. Vissa patienter rapporterar att de kan gå ner 10-15 pund inom de första 2-3 veckorna, medan andra går ner i vikt med en hastighet av cirka 3 pund per vecka.

Recensioner på Flashback Forum

De flesta recensionerna om Saxenda på Flashback är positiva. Som forummedlemmar skriver, går biverkningar från att ta drogen snabbt, inom några dagar. De berör främst matsmältningssystemet: det här är illamående, kräkningar, diarré. För att göra dem mindre uttalade rekommenderas det att äta lättare mat och dricka mycket vatten.

Biverkningar

Biverkningar kan förekomma vid administrering:

 • illamående;
 • kräkningar;
 • diarré eller förstoppning;
 • huvudvärk;
 • buksmärta.

Reaktioner vid injektionsstället förekommer ibland. För att undvika detta ska du följa bruksanvisningen för pennsprutan. 

Sällsyntare biverkningar är allergiska reaktioner, gallblåsebesvär, pankreatit och tumörer i bukspottskörteln. 

Om du har typ 2-diabetes, kom ihåg att övervaka dina blodsockernivåer. Att ta liraglutid kan orsaka hypoglykemi. Kontakta din läkare omedelbart om du märker något av följande symtom – brist på koordination, sömnighet, frekvent urinering och allmän svaghet.

Biverkningar är vanligtvis mer uttalade i början av behandlingen eller efter att dosen har ökats. Om de kvarstår under en längre tid ska du informera din läkare.

Cancer i bukspottkörteln

Djurstudier har visat att liraglutid ökar risken för att utveckla tumörer i bukspottskörteln. Det är inte känt om läkemedlet har samma effekt hos människor [2].

Kontraindikationer

Saxenda är inte avsett för barn yngre än 12 år. Läkemedlet rekommenderas inte heller för patienter med medullär sköldkörtelcancer (personlig och familjehistoria), multipel endokrin neoplasi.

Informera din läkare om alla läkemedel du tar. Om du tar liraglutid och diabetesläkemedel samtidigt ökar risken för hypoglykemi.

Alkohol

Du bör inte dricka alkohol när du tar liraglutid. Det ökar risken för biverkningar i form av illamående, kräkningar och avföringsrubbningar.

Graviditet och amning

Du ska inte ta Saxenda om du är gravid eller planerar att bli gravid. De potentiella effekterna på barnet och mamman har inte studerats. Du ska inte heller ta läkemedlet om du ammar.

Alternativ

Om läkemedlet av någon anledning inte är lämpligt för dig bör du kontakta din läkare för att hitta en alternativ behandling. 

Saxenda jämfört med Ozempic

Ozempic är, till skillnad från Saxenda, avsett för behandling av diabetes. Den aktiva substansen är semaglutid. Den är, liksom liraglutid, en agonist för GLP-1-receptorn, som påverkar hastigheten i mag-tarmkanalen och mättnadskänslan.

Ozempic ska tas en gång i veckan. Läkemedlet finns också i form av en sprutpenna och är receptbelagt. I genomsnitt kostar det mindre än Saxenda.

Saxenda VS Victoza

Victoza är ett läkemedel för behandling av typ 2-diabetes. Det har samma aktiva substans, liraglutid, och samma doseringsform. Skillnaderna ligger i koncentrationen och läkemedelsregimen.

Saxenda VS Mysimba

Mysimba är ett läkemedel för korrigering av ätbeteende vid fetma och övervikt. Det har två aktiva substanser: naltrexonhydroklorid och bupropionhydroklorid. Det finns i form av tabletter och är receptbelagt. Med Mysimba kan du gå ner cirka 5 % av din ursprungliga kroppsvikt inom 16 veckor [3].

Användbara fakta

Saxenda finns endast som injektionsvätska, lösning. Om denna form inte är lämplig för dig av någon anledning, kontakta din läkare för att hitta ett alternativ. Det finns andra läkemedel som hjälper till att kontrollera aptiten, inklusive i tablettform – till exempel Mysimba. Men de har en annan sammansättning, kontraindikationer och biverkningar.

I en sprutpenna – 18 mg medicin. Konsumtionshastigheten beror på doseringen. Om du tar den maximala dosen, 3 mg per dag, kommer sprutan att räcka för en period av 6 dagar.

Halveringstiden för eliminering av liraglutid från kroppen är 13 timmar. Om du inte tar medicinen på mer än en dag kommer dess effekt att upphöra. Detta innebär att aptitnivån kommer att bli densamma som den var tidigare.

Inte alla patienter går upp i vikt efter att ha slutat med liraglutid. Vissa människor kan fortsätta att upprätthålla en hälsosam livsstil och diet genom viljestyrka och vana.

Källor:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5358074/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4973216/
 3. https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(23)00059-7/fulltext
Metformin

Metformin

Terbinafin

Terbinafin

Tadalafil

Tadalafil

Cialis

Cialis

Wegovy

Wegovy

Ozempic

Ozempic

Mounjaro

Mounjaro

Mysimba

Mysimba